Bedankt en vaarwel

( 31 januari 2016 - Leestijd: minder dan 2 min. )


Opruimen is hot, spullen wegdoen even hotter!
Zelf heb ik uitermate weinig met hitte, maar sinds ik ben besmet met dit Zeg Maar Dag-virus, voel ik steeds vaker een heerlijk frisse bries langs me waaien. Het levert je dus echt wat op. Meer dan bij je bank. For sure.


Organiseren die hap
Vanuit bevlogenheid (gut, van vliegen moet ik ook echt niks hebben) maak ik van opruimen en organiseren m'n beroep. Hè getver, niet weer zo'n spiritueel jankverhaal. Ik hóór het je denken. Nou nee. Lees dus met een gerust hart verder. Een korte samenvatting van Hoezo?


Bye bye
Afgelopen zomer heb ik uit zeventien (17!) verhuisdozen met spullen vanaf m'n geboorte tot nu, ieder item door m'n handen laten gaan. Ieder item. Ja. Dat was verdrietig. M'n jeugd (voornamelijk erg leuk), studententijd (mislukt), eerste baan en volgende (succesvol), verbroken relaties (achteraf uitstekende besluiten), kaarten van dierbaren (al dan niet meer in leven). De héle film kwam voorbij.


Dweilen met de kraan open
Of het nou leuke herinneringen of gedachtes aan mindere periodes waren, aan het eind van zo'n opruimsessie was ik kapot (lees: een dweil). Je kon me niet alleen uitwringen omdat het de heetste dagen van 2015 waren die ik hiervoor blijkbaar had uitgekozen, maar ook het tranendal om me heen met me opvegen.


Dit wil je ook!
Na een paar dagen zat de klus erop en bracht ik de uitgezochte spullen die me gelukkig, blij of vrolijk maken naar boven. Slechts vier keer liep ik de trap op. Van de dertien dozen met spullen die ik niet meer 'nodig' had bracht ik het grootste deel naar de kringloopwinkel. (Laat dat by the way een troost zijn: jouw afgedankte spullen maken binnenkort voor een tweede -of derde- keer iemand blij.) De rest heb ik ofwel gevoerd aan de vuurkorf (zo'n mooi geval van Hornbach) of laten eindigen in de Kliko.


Zeg Maar Dag
In afdanken zit het woord DANK. Als dat geen goed gevoel geeft! Doe gewoon eens gek (is het niet bijna carnaval?...) en bedank je spullen voor wat ze je gebracht hebben. Dankbaar en opgelucht zal jij ook bij het wegdoen roepen: Zeg Maar Dag!
Marie Kondo was afgelopen zomer -en is- een grote inspiratie. Zij is de grote boodschapper van Heb alleen spullen die je gelukkig maken. De rest kan met een zeer gerust hart worden afBedankt.


Ik verheug me alweer op een hot summer.

Wil je nu alvast verzekerd zijn van een frisse en verkwikkende bries door je huis of agenda, mail of bel me dan gewoon even. Samen kijken we dan wat we gaan doen.

Hartelijke groet,
   
Barbro Gulikers