Delegeren kun je leren

( 7 februari 2016 - Leestijd: minder dan 2,5 min. )


A l'Aaf!
Moeder Declutter Lab was zó trots op m'n eerste blogpost dat ze me spontaan de geuzennaam Aaf gaf.
Aaf, van Aaf Brandt Corstius. Belachelijk lief natuurlijk, maar belachelijk.


Het echte werk
Moeder Declutter Lab Trouw leest moeder Declutter Lab elke week Brandt Corstius' column in de Volkskrant. Zeer bijzondere exemplaren of belevenissen die aansluiten bij mijn leven, worden uitgeknipt. Wanneer ik de strijk afhaal ligt Aaf dan op jaloersmakend krantenpapier bovenop.


Real-life of reclame
Deze pick-up routine combineer ik meestal met zo'n koffie van George Clooney, die ik op de een of andere manier nooit aantref bij het apparaat. Als troost leukt vader Declutter Lab het zwarte goud voor me op met tot lobbig schuim geklopte melk uit zo'n verrekt handige mechanische opschuimer. (Ook uit de villa van Clooney). De latte macchiato's van vader Declutter Lab zijn zó zalig dat ik weer besef dat het simpelweg om de inhoud van het glas gaat.


Ieder z'n eigen cup of tea
Smaakintensiteit 12 draagt er verder toe bij dat ik weer snel bij m'n positieven ben en moeder DL niet vergeet te bedanken voor deze belachelijk luxe service waarvan man en ik al jaren genieten.

Regelmatig informeer ik of ze het nog steeds niet beu is en steevast is haar reactie: “Ik heb absoluut geen hekel aan strijken en daarbij; ik help jullie ermee”. Soms vult ze zichzelf aan. “Een andere moeder helpt bijvoorbeeld door op de kleinkinderen te passen; ik doe dit.”


Realistisch blijven
Zo word ik geholpen bij het managen van mijn tijd en valt er in het huishouden een aardige taak weg.
De strijkklussen zijn uitbesteed, gedelegeerd. Check. Ho ho, wacht even! Maar man kan toch zeker ook strijken?! Absoluut. Maar mijn kleren toevertrouwen aan man met de stomende Tefal zie ik gewoon niet zitten. Heb ik net die ene jurk nodig, zul je zien: moet er eerst een game gewonnen worden. Voor mij is die jurk dan belangrijk en urgent. Voor hem geen van beide.


Op stoom
Nee, bij man en stoom denk ik aan steamy windows. Hou ik graag zo. Verder zet ik man liever in voor andere klussen. Al dan niet belangrijk en/of urgent.

De koffiemiljonair heeft vast andere sores dan een gekreukt overhemd of ongelapte ramen. Hij en de beeldschone Amal wachten gemoedelijk op de schommelbank tot de bediende het stoompijpje uit de opgeschuimde melk haalt. Hun lievelingskoffie wordt geserveerd en de bediende vraagt vervolgens: Anything else?


Samen is het gewoon makkelijker
Van Aaf schat ik in dat er hier en daar wel eens iets niet op z'n plek ligt. Net zomin als hier natuurlijk.

Als je je spullen wilt ordenen, je post en papieren makkelijk wilt kunnen vinden, bedenk dan dat het makkelijker en veel leuker is om het samen aan te pakken. Bij Declutter Lab gebeurt niks overhaast en alles (ALLES) gaat in overleg met jou. Ook met overvolle agenda's en in de soep gelopen huishoudschema's help ik je graag! Bel me of mail gerust. Je bent niet de eerste, niet de enige, maar wel de BESTE! Samen met mij lukt het je. Met een lach! Gegarandeerd.


Hartelijke groet,
   
Barbro Gulikers

Image from Boston Public Library, shown is right half of the picture. License Attribution 2.0 Generic.