Niet perfect is ook ...hoest!.. GOED!

( 25 februari 2016 - Leestijd: minder dan 3 min. )


Declutter Lab was ziek, tijdelijk lamgelegd door een klungelig koutje. Zo een waarbij de temperatuur maar niet uitstijgt boven de fabrieksinstellingen van de oorthermometer. Herhaaldelijke hermetingen ten spijt. Een kruising tussen een jengelend kind en een dronkenlap ben je en zo zie je er ook uit: de snottebellen bungelen aan je neus, je pyjamabroek hangt laveloos aan je kont. En met de verfrommelde Tempo's op de grond had Klein Duimpje wel zes keer de weg terug naar huis kunnen vinden. Hier stop ik. U get the picture.


Time-out
Tussen het vele -ongetwijfeld snurkende- slapen, schrik ik telkens wakker: “Hoe laat is het?! Is er al weer een ochtend voorbij, een middag, een dag? Hoe lang missen ze me al op het werk?” (Declutter Lab werkt ook als office manager). Ook in-huis-zorgen zoals: heeft man de katten en konijnen goed verzorgd, de deuren afgesloten en z'n jas aangetrokken?


Angstvisioen
Nee, die laatste is niewaar. Maar evengoed, Declutter Lab uit de running is the worst. Voor zichzelf, zoveel moge duidelijk zijn. Man doet z'n ding, de dieren leven gezond en vrolijk verder, en ook op het werk zullen de klanten waarschijnlijk wel vriendelijk te woord worden gestaan. De gedachten kwellen alleen de eigen geest.
Natuurlijk herken je in dit voorbeeld van ingebeelde angst een vleugje perfectionisme. Uitstekend gezien!


Go your own way
Perfectionisme en angst zijn partners in crime. Ze knokken gek genoeg niet om de eerste maar om de laatste plaats. Hoeven allebei niet zonodig in de spotlights.
Het zou zowel Angst als Perfectionisme goed doen als ieder zijns weegs zou gaan. Perfectionisme naar pak 'm beet Schotland, en Angst -voor wat moed- richting Compostella.
Perfectionisme is nooit vertrokken want die blééf zoeken naar de volmaakte reisoutfit en de vliegmaatschappij met de minste crashes. Angst kwam niet verder dan het aantrekken van de stoute schoenen.


The best intentions
Dat is nou net de pest. Je wilt vaak van alles. En ook echt heel graag. Een workshop Simpel, doch Verpletterend Indrukwekkend Koken, een lang weekend naar het strand, 'n dagje scheuren op het circuit, stiekem op zangles, een tandemsprong maken, met vrienden naar een bierproeverij. Of gewoon. Gewoon wat relaxter leven. Liever nog eigenlijk.
Eindelijk de rommel opruimen, je post en papierhandel sorteren. De wil is er wel, vaak al tíjden... Maar de maar, de maar die mekkert zo mega-meelijwekkend aan je rokken. Dus beginnen: ho maar! In je eentje is dat soms simpelweg een brug te ver.


Frisse wind
Bij Declutter Lab begin ik bij de basis (je weet: We gaan klein beginnen!) want een opgeruimd huis en een overzichtelijke agenda maken je leven een stuk relaxter. Samen kijken we wat de stoorzenders in je huis zijn. Wat de knelpunten zijn. Kijken we wat er afBedankt kan worden en nemen we je agenda en to-do lijstjes door. Samen met mij lukt het je! Ja hoor, soms rolt er een traan, maar dat is meestal van vreugde en opluchting. :) We gaan niet voor perfect, we gaan gewoon BEGINNEN. Ooooh yeah!


Oh, en maak je geen zorgen. Die andere zaken van je bucket list, daar hou ik me verre van!

   


Image by Will, License Attribution 2.0 Generic.