De beste versie van jezelf

( 17 juli 2016 - Leestijd: 2 min. )


Lekker wijf
Hebben jullie laatst de cover van Linda. gezien? De Mol figureert als de perfecte beachbabe: goud gebronst, flinke bos hout voor de deur en een taille waar een wesp kamikaze-neigingen van krijgt.
Dobberend op een luchtbedje in het zwembad is ze om van te watertanden.
Ik herinner me ineens het nummer waarvoor ze een aantal kilo's afviel en zich suf had getraind voor een prachtig lijf, en sloeg warempel aan het twijfelen. Zou ze weer …?


Wake-up coffee
In de editorial haalt ze haar lezers meteen uit de droom. Geen zestig push-ups plus eindeloze sets van ab crunches. Ingelaste uren met haar personal trainer: doedoeiii! Dit keer besteedde ze het werk uit. Het afgetrainde modellenlijf ìs ook van een model. Ik slaak een kleine zucht van opluchting en De Mol genoot na de shoot hopelijk gewoon van een whole milk latte. Inclusief kaakje.


Natuurlijk!
Na Linda en ik, is het uiteraard Photoshop die de lachende derde is. Tot zover 'lekker naturel'.
Bedragen met vele nullen worden er verdiend om de zich vergapende meute -oh absoluut: ik ben er één van- naar keuze te laten zwijmelen, kwijlen, balen, haten. Overigens ben ik van de eerste drie opties.
Het foppen van foto's is al 'n tijdje net zo (ab)normaal als met onafgebroken blik op je smartphone langs de chauffeur de bus instappen. Er wordt een hoop gepolijste #happiness/#me/#selfie/#fun/#beauty online gezet. Helemaal haaks op de health hype, gedijt Photoshop dus juist wel bij added artificial sweeteners en artificial colours.


Gezond verstand
Rimpelkoppen, gladjakkers, zonnekinderen en babyboomers: iedereen van pak 'm beet na 1935 weet dat naast Disney-figuurtjes ook de lijven van modellen verre van normaal zijn. Ja, fotofop en philter er een end op los! Maak het allemaal wat mooier, pittiger en begerenswaardiger. Het is maar buitenkant. En we maken er zo graag een sprookje van... Minder rimpels, minder rommel. Meer kleur in nog meer magistrale momenten.


Backstage
Offline de realiteit van het dagelijks leven. Een kijkje achter de coulissen waarbij je getuige bent van een echtelijke twist, een zwartgeblakerde lasagne of dito humeur.
Daarom op social media behalve zielige dieren of 'red de aarde' een overdosis #jippiedepippie en #funfunfun. Een verruziede vakantie herken je niet op een alweer zo'n het-is-hier-fantaaaastisch kiekje.
Vanzelfsprekend maak ook ik mijn dagelijkse Tour de Tuur: like een amazing photo op Instagram, en klets me gek op Facebook. Maar de meeste waarde hecht ik aan de gesprekken in het echie.
Meestal met vrienden en soms met een onbekende, zomaar op straat.
Je echte leven ligt vlak achter je telefoon. Soms #awesome, dan weer #badweek.
IRL is where the magic happens. De rest is vulling, een lekkere snack. Bon appétit!

IRL: in real life   


Image by Mabel F. Blodgett, License CC - Attribution 2.0 Generic.